Top

Droge huid en vaseline als skin care: update na 1 jaar

Droge huid en vaseline als skin care: mijn update na 1 jaar. Zie hier of ik nog steeds een onrustige huid heb en hoe ik puistjes en pigmentvlekken verwijder.

Droge huid en vaseline als skin care: update na 1 jaar

Heb ik nog steeds last van puistjes?

In het blog artikel ik gebruik vaseline als skin care en dit is het resultaat, kun je lezen dat ik vaseline combineer met de volgende producten als onderdeel van mijn skin care routine:

Je kunt er tevens foto’s zien van mijn huid. Ik heb een gemengde huid die vochtarm is. Mijn droge huid betreft mijn wangen, kin en het gebied onder mijn ogen.

Droge huid en vaseline: het resultaat

Omdat ik vragen kreeg over hoe het nu met mijn droge huid is gesteld, besloot ik een update te plaatsen, aangezien ik deze combinatie inmiddels een jaar gebruik. In het onderstaande filmpje kun je zien hoe mijn huid er nu uitziet. Ik heb een close up video opgenomen zodat je goed kunt zien of mijn huid er wel of niet onrustig uitziet. Wat vind je van het resultaat?

Anderen lazen ook
Weleda Wilde Rozenolie: mijn favoriet voor huid en haar

Puistjes & droge huid

Zoals je kunt zien in het filmpje heb ik geen opvallende oneffenheden of puistjes meer in mijn gezicht. Ook niet op mijn wangen. Ik heb geen droge huid meer. Ik denk dat dit deels komt doordat ik dagelijks veel groenten eet, meer dan 500 gram per dag, en 2 liter water en kruidenthee drink.

Vaseline & rozenwater

Zoals in het filmpje aan de orde komt heb ik vaseline gecombineerd met verschillende producten. Echter zoals je op de onderstaande Instagram foto kunt zien, gebruik ik vaseline het liefst in combinatie met rozenwater.

Droge huid en vaseline als skin care: update na 1 jaar

Dit product verwijdert pigmentvlekken

Behalve dit gebruik ik tegenwoordig ook weer de 1 % BHA Lotion van Paula’s Choice. Ideaal om pigmentvlekjes mee te verwijderen die ontstaan zijn door bijvoorbeeld puistjes. Mijn gezicht was ik momenteel met de face wash voor de gevoelige huid van AnnaYake.

Waarom vaseline?

Wil je weten waarom ik ben overgestapt op het gebruik van vaseline en rozenwater? Dit komt door de skin care kosten die ik bespaar, maar ook door huidspecialisten als Jetske Ultee en Paula Begoun. Lees verdere details in het blog artikel: vaseline op mijn gezicht en dit is het resultaat.

Hier koop ik mijn skin care producten

 • AnnaYake skin care (voor gevoelige huid en vrij van parfum & parabenen) is hier online verkrijgbaar.
 • 1% BHA Lotion van Paula’s Choice is online verkrijgbaar bij Cosmania.
 • Khadi Rozenwater is hoogwaardige biologische rozenwater zonder gekke toevoegingen. Je kunt het online kopen bij Green Beauty. Ze hebben daar ook alternatieven.

Dit vind je ook interessant

Anderen lazen ook
Acties April: Make-up, Huid- & Haarverzorging met korting!

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Brennie says

  Mooi om het resultaat te zien van enkel vaseline gebruiken.

  Ik gebruik het ‘s avonds als extra voeding en soms extra over mijn dagcrème, voornamelijk in de winter.
  Overdag heeft mijn huid een SPF nodig, omdat ik zeer snel verbrand en pigmentvlekken krijg, alleen vaseline gaat bij mij niet op.
  Ik gebruik het merk DARO, deze zit in een tube dat vind ik prettiger in gebruik, vooral als het bijna op is.

  • MacBlogster says

   Daro ken ik zelf niet, maar het is zeker handig dat het in een tube zit. Gaat gemakkelijker mee in je tas. Ik heb nu een grote pot vaseline voor thuis en een kleinere voor in mijn tas. Een tube zou handiger zijn. Aan de andere kant kan ik zo’n pot ook weer gemakkelijker vinden in mijn tas 😉
   In de winter gebruik ik het ook ‘s avonds, maar als het zonniger is gebruik ik niks of gewoon een serum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar