Skip to Content

8 Verrassende manieren waarop je Sudocrem kunt gebruiken

Sudocrem is oorspronkelijk ontwikkeld voor baby’s om irritaties als luieruitslag tegen te gaan. Maar wist je dat je het verrassend genoeg ook kunt gebruiken wanneer je bijvoorbeeld je haar verft? Zie hier 8 manieren waarop je Sudocrem kunt gebruiken als volwassene.

SudoCreme waar gebruik je dit voor?

We zijn allemaal wel eens onzeker geweest over onze huid. Puistjes, uitslag, littekens noem het maar op. Dat we er niet blij mee zijn is één ding, maar irritaties als jeuk en een brandende huid zijn nog veel vervelender.

Gelukkig kun je Sudocrem gebruiken voor dit soort huidirritaties. Maar wist je dat je het ook op andere verrassende manieren kunt gebruiken?

Waar werkt Sudocrem voor?

Sudocrem is misschien niet het potje waar je mee wilt pronken op je wastafel, maar effectief is deze crème wel. Deze medicinale huidzalf werd 90 jaar geleden ontwikkeld en helpt tot op de dag van vandaag je huid te verzorgen en beschermen.

Sudocrem komt van origine uit Ierland en is ontwikkeld in 1931 met als doel om tere en geïrriteerde babyhuidjes te verzorgen. Het werd dus met name gebruikt in de bestrijding van luieruitslag.

De medicinale werking van de crème is niet onopgemerkt gebleven. Inmiddels wordt Sudocrem wereldwijd verkocht.

En trust me, da’s echt niet alleen vanwege geïrriteerde babybillen. Je kunt het namelijk ook gebruiken om je eigen huid te verzorgen en te behandelen.

Waarom wil je Sudocrem gebruiken?

Sudocrem werkt als een wondermiddel voor de huid, namelijk:

  • het desinfecteert,
  • verkoelt de huid,
  • stimuleert herstel
  • en werkt als een soort beschermlaag.

Dit maakt de crème geschikt om ook als volwassene te gebruiken. Vooral op de onderstaande 8 manieren.

Sudocrem: 8 verrassende manieren waarop je 't kunt gebruiken

1) Tepelcreme

Wanneer je last hebt van geïrriteerde tepels of tepelkloven, kun je er gerust Sudocrem op smeren. Het is hypo-allergeen en dus tepel proof. Let er wel op dat wanneer je borstvoeding geeft je de creme goed van je tepels verwijdert.

2) Zweetvoeten

Het witte goedje werkt ook goed tegen zweetvoeten. Het is betaalbaar en gemakkelijk uit je sokken te wassen.

Een week lang je voeten ’s avonds insmeren met Sudocrem, voor het slapengaan, zorgt ervoor dat je even geen last meer hebt van een nare zweetvoetengeur.

Anderen lazen ook: Review: Loveli deodorant tegen zweetlucht – mijn ervaring

3) Puistjes/acne


Sudocreme is vooral populair bij mensen met acne en puistjes. De crème helpt namelijk puistjes en acne te bestrijden. Hoe dit precies werkt leg ik hier verderop uit.

4) Eczeem & jeuk

Eczeem is een vervelende huiduitslag die vaak jeukt of een brandend gevoel geeft. Sudocrem heeft gelukkig een verlichtende werking. Het verzacht de irritatie, verdooft je huid lichtjes en zorgt ervoor dat eczeem eerder geneest. 

5) Insecten- & muggenbeten

Sommige insectenbeten kunnen best hardnekkig zijn. Vooral wanneer je er uitslag door krijgt. Wanneer je er Sudocrem op smeert, is de irritatie of jeuk verdwenen voor je het weet. Ook bij muggenbeten.

6) Brandwonden

Gebeurt het wel eens dat je een brandwond oploopt tijdens het koken? Of mors je wel eens hete thee of koffie? Dan is het handig om een potje Sudocrem in huis te hebben.

De zalf helpt namelijk geweldig tegen brandwonden. Het verkoelt en verzacht de huid. Doordat de huid sneller geneest, dankzij Sudocrem, neemt de kans op het ontstaan van littekens af.

Anderen lazen ook: Weleda Skin Food review: wapen tegen roodheid & droge huid

Kun je het op je gezicht smeren?

Eén van de vragen die vaak wordt gesteld wordt is of je Sudocrem ook op je gezicht kan gebruiken. Het antwoord is, ja.

De crème is geschikt voor je gezicht. Het is namelijk hypo-allergeen en dus huidvriendelijk. Daarnaast geschikt voor alle huidtypes.

Smeer je de crème op je gezicht, dan helpt het de huid te verzachten, versterken en waar nodig te genezen. Let wel, het is niet de bedoeling dat je je dag- of nachtcreme vervangt door Sudocrem. Gebruik het alleen wanneer je last hebt van huidirritaties of oneffenheden.

Werkt Sudocrem echt tegen acne/puisjes?


In de praktijk is gebleken dat Sudocrem goed werkt tegen acne en puistjes. Er is geen wetenschappelijk onderzoek verricht wat deze theorie bevestigt.

Toch zijn er voldoende mensen wereldwijd die de crème speciaal voor deze huidaandoening kopen en gebruiken. Dit komt door twee specifieke ingrediënten in de creme:

  • benzyl
  • en zinkoxide

Hiervan wordt gezegd dat het de vorming van puistjes en acne tegengaat. Dit komt doordat zinkoxide vaak wordt gebruikt in crèmes en zalfjes om acne en puistjes te onderdrukken en littekens te voorkomen.

Ben je van plan om ook Sudocrem te gebruiken? Voor het beste resultaat wordt je aangeraden om:

  1. de crème op een wattenstaafje te doen
  2. en vervolgens de crème op je puistje of acne aan te brengen.
SudoCreme review

Waar wordt Sudocrem nog meer voor gebruikt?

Naast dat Sudocrem gebruikt wordt voor vele huidirritaties, wordt het ook gebruikt voor een aantal andere dingen. Zoals bijvoorbeeld na het scheren om jeuk en huidirritatie tegen te gaan.

Ook wordt het verrassend genoeg gebruikt bij het haren verven.

7) Sudocreme gebruiken na het scheren

Je hebt net je bikinilijn geschoren en je huid begint te jeuken en voelt geïrriteerd aan. Je kunt dit voorkomen door een Safety razor te gebruiken in combinatie met Sudocrem om jeuk en irritatie te voorkomen.

De verkoelende en herstellende werking van de dikke creme zorgt ervoor dat rode bultjes snel verdwijnen en je niet langer tegen de volgende scheerbeurt hoeft op te zien. 

8) Verrassend: Sudocrem gebruiken tijdens haren verven

In haarverf zitten vaak chemicaliën. Het liefst voorkom je dan ook dat haarverf op gevoelige delen huid terechtkomt of vlekken achterlaat op je gezicht. Stel je eens voor!

Wanneer je Sudocrem langs je haarlijn smeert, voorkomt dit dat de verf naar plekken stroomt waar je dit liever niet hebt. Gelukkig blijft het witte goed goed zitten op je huid.

Sudocrem mengt zich niet met haarverf, het vormt juist een soort barrière. Heb je je haar eenmaal geverfd en de verf uit je haren gespoeld, dan kun je Sudocrem weer gemakkelijk verwijderen.

Trekt Sudocrem Snel in?

Wie wel eens Sudocrem heeft gezien of gebruikt, weet dat het een dikke pasta is. Het duurt daarom ook wel even voordat het volledig is ingetrokken.

Wanneer je huid het nog niet volledig heeft opgenomen, blijf je een witte waas zien. Mocht je dus snel de deur uit moeten, dan kun je wellicht beter even wachten met het aanbrengen van de crème tot je weer thuis bent.

Het is voornamelijk fijn om te gebruiken voor het slapen gaan. Hierdoor heeft het de tijd om volledig in je huid te trekken.

Alternatieven voor Sudocrem

Er zijn diverse crèmes en zalfjes op de markt die huidirritaties tegengaan. Ook zijn er crèmes speciaal bedoeld om je huid te verzorgen en te verstevigen.

Het fijne aan Sudocrem is dat deze crème alles in één is en je dus maar één crème hoeft aan te schaffen. Deze medicinale crème is dus redelijk uniek.

Mocht je om bepaalde redenen liever geen Sudocrem willen gebruiken, vanwege bijvoorbeeld bepaalde ingrediënten, dan kun je beter één van de onderstaande Sudocrem alternatieven gebruiken:

Heb je deze tips al gezien?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.