Skip to Content

Make-up Newsflash #6: MAC Candy Yum Yum Dupe Alert

Niet lang geleden liet ik weten MAC Candy Yum Yum te hebben gekocht, een opvallende neon roze lipstick met een matte finish. Nu vond ik exact dezelfde kleur voor VEEL minder centen!

 photo MAC_Candy_Yum_Yum_dupe_huls_zps2b2105ff.jpg

Niet lang geleden liet ik weten MAC Candy Yum Yum te hebben gekocht, een opvallende neon roze lipstick met een matte finish. Via Facebook liet een lezeres weten dat ze aan het einde van de dag de geur van Candy Yum Yum niet prettig vindt. Zelf heb ik zoiets dergelijk niet meegemaakt, maar het is uiteraard zonde als je €18,50 uitgeeft aan een lipstick die uiteindelijk tegenvalt. Met dit in het achterhoofd ging ik op zoek naar een van MAC Candy Yum Yum dupe (=look a like) die je voor minder centen kunt scoren: namelijk voor €2,50!

MAC Candy Yum Yum Dupe

De Hema Pure & Shine lipstick in de kleur Bright Pink (12) lijkt als twee druppels water op MAC Candy Yum Yum. Het enige verschil is de finish. Zoals ik eerder aangaf heeft Candy Yum Yum een matte finish waardoor het redelijk stroef aanvoelt. Hierdoor blijft het nagenoeg wel de hele dag zitten.

 photo MAC_Candy_Yum_Yum_Hema_Pure_Shine_Pink_Bright_zpsd53486c0.jpg

Niet geschikt als

Ondanks de geweldige matte kleur (I personally love it), is dit niet een lipstick die je moet opdoen als je ruwe lippen hebt en dus last hebt van losse velletjes. Het zal er niet charmant uitzien. Het beste kun je dan een lip scrub maken en je lippen ermee scrubben.

 photo MAC_Candy_Yum_Yum_zps7408d95b.jpg

MAC Candy Yum Yum

Zachtere textuur

De Hema Pure & Shine lipstick is zachter qua textuur en heeft meer glans. Hierdoor lijkt de kleur Bright Pink (12) een ietsiepietsie minder intens dan MAC Candy Yum Yum. Door de zachte textuur is de lipstick gemakkelijk aan te brengen. Het zal losse velletjes minder benadrukken.

Hema Pure Shine Pink Bright photo Hema_Pure_Shine_Pink_Bright_zps6427e999.jpg

Hema Pure & Shine lipstick Bright Pink (12)

Welke lipstick kies jij?

Qua feel voelt de Hema Pure & Shine lipstick fijner aan, maar het matte effect van Candy Yum Yum vind ik geweldig. Maar als het je meer om de kleur is te doen, dan is de Hema lipstick Bright Pink (12) een zeer goede MAC Candy Yum Yum dupe. Ik zou zeggen: rennen naar de winkel!

 photo _Swatches_MAC_Candy_Yum_Yum_dupe_zps61285ae1.jpg

Q | Zie jij verschil tussen de Hema lipstick Bright Pink & MAC Candy Yum Yum? Naar welke lipstick gaat jouw voorkeur uit?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

D de Randamie

Friday 6th of November 2015

Staat je mooi (welke niet?! ;-))

MacBlogster

Friday 6th of November 2015

Haha, nou ik kan wel wat opnoemen hoor ;-)

Ansuya Lalay

Thursday 5th of November 2015

komisch ik zie absoluut het verschil tussen de kleuren niet. Het verbaast mezelf dat het zoveel op elkaar lijkt. Ik persoonlijk zou echt voor de MAC kiezen (lichte verslaving na 1 lippenstift van hun)

Macblogster

Thursday 19th of November 2015

Herkenbaar....... Maar eerlijk is eerlijk, de matte kleuren zijn ook zo heerlijk fel.

Macblogster

Friday 6th of November 2015

Ze zijn ook nagenoeg identiek, al heeft die van Hema meer glans. MAC blijft langer zitten en heeft wellicht andere ingrediƫnten. Naar dit laatste heb ik echter niet gekeken.

Sabine Overduin

Thursday 5th of November 2015

Prachtige kleur, ik ga zeker voor de dupe (proefdiervrij :)) kijken!

Claudia Liefeld

Thursday 5th of November 2015

Mooie kleur en het staat je goed ????

Astrid Beekman

Thursday 5th of November 2015

Staat je mooi!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.