Skip to Content

Gespot: Jean Paul Gaultier in Rotterdam!

Jean Paul Gaultier is gespot in Rotterdam! Hij was in Rotterdam vanwege de opening van zijn indrukwekkende tentoonstelling The Fashion World of Jean Paul Gaultier. Ik ging er naar toe en kwam achter een verrassend feit!
Gespot in Rotterdam: Jean Paul Gaultier

Afgelopen week bereikte de wereld het nieuws dat ontwerper Jean Paul Gaultier stopt met het ontwerpen van pret a porter collecties. Met andere woorden: de man stopt met het maken van kleding voor een groot publiek, oftewel confectiekleding. De beroemde ontwerper zal zich voortaan richten op creativiteit zonder beperkingen, wat zich uit in het ontwerpen van parfum, haute couture en verschillende projecten.

Jean Paul Gaultier Kunsthal photo Jean_Paul_Gaultier_Kunsthal_zpsfea5b38b.jpg

Gespot: Jean Paul Gaultier in Rotterdam!

From the sidewalk to the catwalk

Toen ik dit nieuws hoorde, moest ik terug denken aan de indrukwekkende tentoonstelling The Fashion World of Jean Paul Gaultier: from the sidewalk to the catwalk in de Kunsthal, Rotterdam. Het is de eerste internationale tentoonstelling die een gedeeltelijk overzicht van zijn haute couture en pret a porter collecties laat zien.

Jean Paul Gaultier Kunsthal photo Jean_Paul_Gaultier_zpsd854858c.jpg

The Fashion World of Jean Paul Gaultier: from the sidewalk to the catwalk

35 jarig jubileum Jean Paul Gaultier

The Fashion World of Jean Paul Gaultier is tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen het Montreal Museum of Fine Arts, Maison Jean Paul Gaultier in Parijs en de Kunsthal Rotterdam. Dit naar aanleiding van het 35 jarige jubileum van de Franse couturier.

(Let op deze foto’s zijn met mijn mobiel gemaakt)

Jean Paul Gaultier Kunsthal photo Kunsthal_Jean_Paul_Gaultier_zps0663cb49.jpg

The Fashion World of Jean Paul Gaultier: from the sidewalk to the catwalk

Van Afrika tot in Amerika

The Fashion World of Jean Paul Gaultier laat het werk zien van de Franse ontwerper sinds de lancering van zijn eerste prêt-à-portercollectie in 1976. Zijn collecties laten zien dat hij zich liet inspireren door verschillende wereldculturen uit Afrika, India, Rusland tot aan Griekenland. Moeiteloos combineert Jean Paul Gaultier cultuur stijlen van de Mongolen met die van Chassidische joden en Chinezen. Maar ook met de kledingstijl vanFrida Kahlo, de beroemde Mexicaanse surrealistische schilder.

 photo 20130302_150958_zpsee35441c.jpg

The Fashion World of Jean Paul Gaultier: from the sidewalk to the catwalk

Privé collectie Madonna

Ook ik heb de tentoonstelling bezocht. Ik vond het groter dan verwacht, het was groot genoeg om er een dag zoet te zijn. Behalve groot was het tevens indrukwekkend. Ruim honderdveertig couture collecties en prêt-à-porter creaties, vanaf de jaren zeventig tot nu, waren in de Kunsthal te zien. Een groot aantal creaties is nooit eerder tentoongesteld en komen uit de privé collectie van onder andere Madonna. Zoals je begrijpt heb ik duizenden foto’s gemaakt. Jean Paul Gaultier Kunsthal photo PicMonkeyCollage_zpsc452df38.jpg

The Fashion World of Jean Paul Gaultier: from the sidewalk to the catwalk

Maar ook Nirvana & Cameo

Jean Paul Gaultier heb ik in de jaren 90 leren kennen door de outfits die hij creëerde voor Madonna. Tijdens de tentoonstelling kwam ik erachter dat hij eerder outfits ontwierp voor verschillende artiesten waaronder de Soul-funk band Cameo, Depeche Mode en later zelfs Nirvana!

Q | Spot the Jean Paul Gaultier outfits in de onderstaande clip uit 1987

Tijdens het bekijken van de tentoonstelling werd het duidelijk dat de ontwerpen van Jean Paul Gaultier verschillende subculturen vertegenwoordigde zoals de wereld van matrozen, punk, Glam Rock en grafitti.

Lees ook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Akosua

Tuesday 7th of October 2014

Naar die tentoonstelling ben ik ook nog geweest! Was echt supermooi, niet alleen de kleding, maar ook hoe het helemaal opgezet was.

MacBlogster

Wednesday 8th of October 2014

Ja, ik vond het indrukwekkend. Niet alleen vanwege de kleding maar idd ook vanwege de opzet. Het was trouwens best een grote tentoonstelling.

Tom

Monday 6th of October 2014

Dit was misschien wel de beste tentoonstelling in de Kunsthal ever... deed me overigens ook denken aan die van Alexander Mc Queen in The Metropolitan.

MacBlogster

Wednesday 8th of October 2014

Die tentoonstelling komt naar Londen, die wil ik ook graag zien (McQueen)

MacBlogster

Monday 6th of October 2014

Monday Inspiration: Jean Paul Gaultier, streetstyle & catwalk http://t.co/hd6219xSbq

MacBlogster

Monday 6th of October 2014

Monday Inspiration: Jean Paul Gaultier, streetstyle & catwalk http://t.co/7Bftc0OabC

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.