Top

Gespot: Jean Paul Gaultier in Rotterdam!

Jean Paul Gaultier is gespot in Rotterdam! Hij was in Rotterdam vanwege de opening van zijn indrukwekkende tentoonstelling The Fashion World of Jean Paul Gaultier. Ik ging er naar toe en kwam achter een verrassend feit!
Gespot in Rotterdam: Jean Paul Gaultier

Afgelopen week bereikte de wereld het nieuws dat ontwerper Jean Paul Gaultier stopt met het ontwerpen van pret a porter collecties. Met andere woorden: de man stopt met het maken van kleding voor een groot publiek, oftewel confectiekleding. De beroemde ontwerper zal zich voortaan richten op creativiteit zonder beperkingen, wat zich uit in het ontwerpen van parfum, haute couture en verschillende projecten.

Jean Paul Gaultier Kunsthal photo Jean_Paul_Gaultier_Kunsthal_zpsfea5b38b.jpg

Gespot: Jean Paul Gaultier in Rotterdam!

From the sidewalk to the catwalk

Toen ik dit nieuws hoorde, moest ik terug denken aan de indrukwekkende tentoonstelling The Fashion World of Jean Paul Gaultier: from the sidewalk to the catwalk in de Kunsthal, Rotterdam. Het is de eerste internationale tentoonstelling die een gedeeltelijk overzicht van zijn haute couture en pret a porter collecties laat zien.

Jean Paul Gaultier Kunsthal photo Jean_Paul_Gaultier_zpsd854858c.jpg

The Fashion World of Jean Paul Gaultier: from the sidewalk to the catwalk

35 jarig jubileum Jean Paul Gaultier

The Fashion World of Jean Paul Gaultier is tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen het Montreal Museum of Fine Arts, Maison Jean Paul Gaultier in Parijs en de Kunsthal Rotterdam. Dit naar aanleiding van het 35 jarige jubileum van de Franse couturier.

Anderen lazen ook
Fashion exhibition: The Future of Fashion is Now

(Let op deze foto’s zijn met mijn mobiel gemaakt)

Jean Paul Gaultier Kunsthal photo Kunsthal_Jean_Paul_Gaultier_zps0663cb49.jpg

The Fashion World of Jean Paul Gaultier: from the sidewalk to the catwalk

Van Afrika tot in Amerika

The Fashion World of Jean Paul Gaultier laat het werk zien van de Franse ontwerper sinds de lancering van zijn eerste prêt-à-portercollectie in 1976. Zijn collecties laten zien dat hij zich liet inspireren door verschillende wereldculturen uit Afrika, India, Rusland tot aan Griekenland. Moeiteloos combineert Jean Paul Gaultier cultuur stijlen van de Mongolen met die van Chassidische joden en Chinezen. Maar ook met de kledingstijl vanFrida Kahlo, de beroemde Mexicaanse surrealistische schilder.

 photo 20130302_150958_zpsee35441c.jpg

The Fashion World of Jean Paul Gaultier: from the sidewalk to the catwalk

Privé collectie Madonna

Ook ik heb de tentoonstelling bezocht. Ik vond het groter dan verwacht, het was groot genoeg om er een dag zoet te zijn. Behalve groot was het tevens indrukwekkend. Ruim honderdveertig couture collecties en prêt-à-porter creaties, vanaf de jaren zeventig tot nu, waren in de Kunsthal te zien. Een groot aantal creaties is nooit eerder tentoongesteld en komen uit de privé collectie van onder andere Madonna. Zoals je begrijpt heb ik duizenden foto’s gemaakt. Jean Paul Gaultier Kunsthal photo PicMonkeyCollage_zpsc452df38.jpg

The Fashion World of Jean Paul Gaultier: from the sidewalk to the catwalk

Maar ook Nirvana & Cameo

Jean Paul Gaultier heb ik in de jaren 90 leren kennen door de outfits die hij creëerde voor Madonna. Tijdens de tentoonstelling kwam ik erachter dat hij eerder outfits ontwierp voor verschillende artiesten waaronder de Soul-funk band Cameo, Depeche Mode en later zelfs Nirvana!

Q | Spot the Jean Paul Gaultier outfits in de onderstaande clip uit 1987

Tijdens het bekijken van de tentoonstelling werd het duidelijk dat de ontwerpen van Jean Paul Gaultier verschillende subculturen vertegenwoordigde zoals de wereld van matrozen, punk, Glam Rock en grafitti.

Anderen lazen ook
Fashion tentoonstelling: The Future of Fashion is Now

Lees ook

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

  1. Tom says

    Dit was misschien wel de beste tentoonstelling in de Kunsthal ever… deed me overigens ook denken aan die van Alexander Mc Queen in The Metropolitan.

    • MacBlogster says

      Ja, ik vond het indrukwekkend. Niet alleen vanwege de kleding maar idd ook vanwege de opzet. Het was trouwens best een grote tentoonstelling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar