Top

Permanente makeup: hoe lang blijft dit zitten?

Wat weet jij over permanente makeup? Ik zeer weinig. Zo kan ik dus geen antwoord geven op de vraag of het bijvoorbeeld blijft zitten tot aan je dood. En is er een verschil in het aanbrengen van dit soort make-up op de witte, getinte of donkere huid? Ik heb geen idee. Gelukkig geven de experts van All Skins Schoonheidsinstituut antwoord op dit soort vragen.

Wist jij dit over permanente make-up
Permanente makeup

Permanente makeup

Een tijd geleden was ik op bezoek bij All Skins in Amsterdam, een schoonheidsinstituut gespecialiseerd in de blanke, getinte en donkere huid. Ik was er op bezoek omdat ik er een heerlijke luxe gezichtsbehandeling onderging. Tegenwoordig kun je tevens bij All Skins terecht voor permanente makeup, ook wel PMU genoemd.

Is PMU daadwerkelijk permanent?

Omdat ik niet bekend ben met permanente makeup, vroeg ik All Skins om een uitleg. De associaties die ik met PMU heb, zijn namelijk niet gebaseerd op feiten. Zodoende kwam ik er achter dat permanente makeup eigenlijk helemaal niet zo permanent is als dat de naam doet geloven. *shock*

Wist jij dit? 

Wist je dat permanente makeup eigenlijk niet permanent is? Het blijft namelijk maar ongeveer 3 jaar zitten, dus niet tot aan je dood, mocht je dit denken. PMU is namelijk iets anders dan een tatoeage wat wel levenslang blijft zitten.

Permanente makeup: wist je dit?
Permanente makeup: eyeliner

Tattoo vs PMU

Qua techniek lijkt het aanbrengen van permanente makeup op tatoeëren. Er wordt namelijk inkt in de huid aangebracht door middel van een pen waarin een naald is geplaatst. PMU blijft echter minder lang zitten omdat de inkt enkel in de bovenste laag van de lederhuid wordt geplaatst. Bij een tatoeage wordt de inkt in de onderste laag van de lederhuid aangebracht

Verbeterde technieken

Vroeger was permanente makeup, permanenter dan het nu is omdat er toen pigmenten gebruikt werden die nu verboden zijn in Nederland. PMU is dus verbeterd in de jaren, maar wel minder permanent geworden.

Hoe lang blijft permanente makeup zitten?

Zoals ik aangaf blijft permanente makeup gemiddeld 3 jaar zitten. Hoe lang het daadwerkelijk blijft zitten hangt af van je huidtype, maar ook van de kleuren die er worden gebruikt. Een zwarte eyeliner blijft bijvoorbeeld langer zitten dan een groene eyeliner.

Hetzelfde geldt voor licht blonde wenkbrauwen; die vervagen eerder dan donkerbruine wenkbrauwen. Mocht je een licht randje op je lippen willen aanbrengen, ook dit blijft  minder lang zitten dan een donkere kleur.

Anderen lazen ook
Make-up Newsflash: opening Rootz Cosmetics
Permanente makeup: wist je dit?
Permanente makeup: wenkbrauwen

Voor wie is PMU geschikt?

Permanente makeup is niet alleen geschikt als je dagelijks weinig tijd hebt om je op te maken. Het is bijvoorbeeld ook geschikt voor vrouwen (of mannen) die:

  • vollere lippen willen;
  • geen duidelijke of strakke liplijn hebben;
  • dunne en/of onregelmatige haargroei van de wenkbrauwen hebben;
  • weinig of geen haargroei hebben.

Waar moet je op letten als je een afspraak maakt

Vooraf dient er met jou in overleg besproken te worden welke kleurpigmenten het beste bij je huid passen en dus gebruikt kunnen worden. Let er op dat de kleurpigmenten die worden gebruikt zijn goedgekeurd en onder controle staan van de Keuringsdienst van Waren.

Om permanente makeup aan te brengen is vakmanschap vereist. De PMU specialist dient hygiënisch te werken en moet het belang van de klant altijd voorop stellen. 

Permanente makeup: wist je dit?
Permanente makeup: wenkbrauwen

Hoeveel kost permanente makeup?

Omdat ik zelf nooit heb stil gestaan bij het plaatsen van permanente make-up weet ik niet wat de prijzen zijn van verschillende salons. Omdat ik bij All Skins ben geweest, vroeg ik hen welke tarieven zij hanteren:

  • Wenkbrauwen € 295,-
  • Lipliner vanaf € 295,-
  • Eyeliner vanaf € 185,-

Bij elke behandeling krijg je binnen 3 maanden een nabehandeling.

Waar kun je PMU laten aanbrengen?

Als je meer wilt weten over het aanbrengen van permanente make-up, adviseer ik je contact op te nemen met All Skins. Je kunt bij hen binnenlopen, bellen of mailen voor een vrijblijvend en gratis consult. Voor video’s of meer foto’s zie de website van All Skins of ga naar hun youtube pagina.

All Skins schoonheidsinstituut
Sierplein 33, Amsterdam
Ingang: Dio drogist
info@allskins.nl

Dit vind je ook interessant

Anderen lazen ook
AFW: dutch designer Allan Vos

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

  1. Mariska says

    Ik wist al wel dat het na een paar jaar vervaagt. Ik vind het zelf veel te leuk om make-up te doen, dus ik zou niet snel iets permanent laten zetten. Maar kan me voorstellen dat het voor anderen heel handig is om tijd en moeite te besparen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar