Top

Wenkbrauwen epileren in de juiste vorm van je gezicht

Zelf je wenkbrauwen epileren lijkt moeilijker dan het is. Met behulp van de onderstaande stappen kun je thuis zelf je wenkbrauwen epileren in de juiste vorm die bij je gezicht past. Hiermee voorkom je dat je met 2 verschillende wenkbrauwen rondloopt.

Voorkom 2 verschillende wenkbrauwen

Nadat ik ooit opmerkingen kreeg over mijn dik behaarde wenkbrauwen, ben ik op 20 jarige leeftijd gaan experimenteren. Dit had als gevolg dat ik soms met 2 verschillende wenkbrauwen liep. Kortom, door ‘trial & error’ ben ik erachter gekomen wat de beste manier van wenkbrauwen epileren is.

Lees ook: From brow zero to brow hero met Anastasia tinted brow gel

DIY wenkbrauwen epileren in de juiste vorm die bij je gezicht past

Benodigdheden wenkbrauwen epileren

Om te voorkomen dat jij ook met 2 verschillende wenkbrauwen loopt, vind je hieronder een 4-stappenplan voor het zelfstandig wenkbrauwen epileren. Om dit te kunnen doen heb je nodig:

  1. een lineaal;
  2. een witte kohlpotlood of concealer potlood;
  3. een pincet (ik zelf gebruik een Tweezerman omdat ze scherp zijn en je elk haartje ermee kunt pakken. Zelfs de allerkleinste. Ik kocht mijn Tweezerman pincet ooit bij Douglas, aangezien zij een groot assortiment hebben).

Mooie wenkbrauwen

In het onderstaande filmpje kun je zien hoe je je wenkbrauwen gemakkelijk kunt epileren. Het filmpje duurt 4 minuten. Heb je geen zin of mogelijkheid om te kijken, lees dan de onderstaande uitleg.

Anderen lazen ook
5 Must read blogs als je gek bent op…..

Stap 1: beginpunt wenkbrauw bepalen

Pak een lineaal en leg deze recht omhoog op je neusvleugel, tegen het puntje van je neus, richting je wenkbrauw. Zie lijn 1. Zet een streep met het witte kohlpotlood langs het lineaal, waar het potlood je wenkbrauw raakt. De haartjes die aan de linkerkant van de streep vallen, zul je straks weg epileren.

Wenkbrauwen epileren in de juiste vorm van je gezicht

Stap 1: beginpunt wenkbrauw

Let op: als je jouw wenkbrauwen bijtekent, teken ze dan tot aan streep 1. Als je ze over de streep heen tekent, lijkt het alsof je ogen te dicht op elkaar staan.

Lees ook: From brow zero to brow hero met Anastasia tinted brow gel

Stap 2: wenkbrauwboog bepalen

Een mooie boog creëer je door vanaf je neusvleugel, langs de buitenkant van je pupil een lijn te maken met het lineaal. Zie lijn 2. Zet ook nu weer een witte streep op het punt waar het lineaal je wenkbrauw raakt.

Wenkbrauwen epileren in de juiste vorm van je gezicht

Stap 2: wenkbrauwboog

Let op: als je een te hoge of te ronde boog creëert zul je al snel op Cruella Deville lijken, de gemenerik uit 101 Dalmatiers. Een wenkbrauwboog is voornamelijk geschikt voor mensen met een diamont- of hartvormig gezicht.

Lees ook: Poepie sjiek brows on fleek met Makeup Studio Professional Brow Kit

Stap 3: eindpunt wenkbrauw bepalen

Leg het lineaal wederom op je neusvleugel, langs je buitenooghoek richting je wenkbrauw. Zie lijn 3. Dit is het punt waar je wenkbrauw eindigt. Plaats hier ook een witte streep.

Wenkbrauwen epileren in de juiste vorm van je gezicht

Stap 3: eindpunt wenkbrauw bepalen

Op de bovenstaande foto zie je dat mijn wenkbrauw iets te vroeg eindigt. Voor een perfecte vorm teken ik het laatste stukje meestal bij.

Anderen lazen ook
Gezonde huid: 4 tips voor een stralend gezicht

Let op: het eindpunt van je wenkbrauw behoort hoger te liggen dan het beginpunt van je wenkbrauw. Als jouw wenkbrauwen veel lager eindigen dan waar je wenkbrauw begint, dan zie je er somber uit.

Stap 4: wenkbrauwvorm creëren

Omlijn nu je wenkbrauwen door de witte streepjes te verbinden met een lijn. Door dit te doen, kun je zien hoe breed je wenkbrauwen worden.

Wenkbrauwen epileren in de juiste vorm van je gezicht

Stap 4: wenkbrauwvorm bepalen

Als je iets smallere wenkbrauwen wil hebben, moet je de onderste lijn aan de onderkant van je wenkbrauwen, smaller maken. De haartjes onder de witte lijn, zul je moeten verwijderen.

Lees ook: Toilettas Topper: MUA Tinted Brow Mascara

 Wenkbrauwen epileren in de juiste vorm van je gezicht

Stap 4: wenkbrauwvorm bepalen

Let op: je kunt beter haren verwijderen in stappen dan in één keer alles weghalen. Als je per keer een aantal haren epileert, kun je gemakkelijker correcties uitvoeren als het fout gaat.

[bctt tweet=”Zelf je wenkbrauwen epileren lijkt moeilijker dan het is. Met deze tips voorkom je dat je met 2 verschillende wenkbrauwen rondloopt.” username=”macblogster”]

Wat is er zo fantastisch aan de NYX Wonder Pencil?

Als je wenkbrauwen eenmaal perfect zijn geëpileerd, kun je deze NYX Wonder Pencil gebruiken om highlighter aan te brengen onder je wenkbrauw. Dit zorgt voor een wenkbrauw lift en een heldere blik.

Lees ook

verschillende soorten concealers Gespleten nagels voorkomen 5 geboden die elke chick met krullen / kroeshaar moet kennen Recept: Sinaasappel-Vanille Yoghurt Cake zonder koemelk

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar