Skip to Content

Eyeliner tip die je kunt gebruiken wanneer je eyeliner op is

Wat doe je als jouw eyeliner op is en je toch een kick ass eyeliner wing wilt maken? Dan gebruik je deze tip die ik nu met je ga delen.

Eyeliner tip die je kunt gebruiken wanneer je eyeliner op is

Eyeliner aanbrengen

Heb je er ooit eens bij stil gestaan om wenkbrauw gel als eyeliner te gebruiken? Nope? It’s a beauty shame! Je kan aardig wat centen besparen wanneer je jouw brow gel hier tevens hier voor gebruikt. Daarnaast zijn de meeste brow gels smudge proof, hierdoor is de kans kleiner dat je eyeliner uitloopt.

Welke brow gels kun je gebruiken?

Waarom ik brow gel als eyeliner gebruik

Als je een natuurlijke look wilt creëren kom je vaak bij bruine eyeliner uit. Soms heb ik echter niet de juiste bruine kleur bij me, tja en wat moet ik dan? In dat geval pak ik mijn bruine brow gel en voila a new eyeliner is born! De textuur is immers hetzelfde en brow gel is er meestal op gericht om op dezelfde plek te blijven zitten.

Brow gel als eyeliner gebruiken
Makeup Studio Brow Gel Liner

Welke brow gel gebruik ik

In mijn visagiekoffer heb ik behalve een brow palette van Morhpe Brushes tevens 2 potjes PRO Brow Gel Liners van Makeup Studio. Ik heb de kleurende kleuren Warm Blond en Dark.

Zowel het palette en de gel liners kan ik gebruiken als eyeliner, maar omdat de Makeup Studio PRO Brow Gel Liners sneldrogend en waterproof zijn, gebruik ik dit liever. Het vervaagt niet snel en heeft trouwens een matte finish. 

 photo Swatches_Makeup_Studio_Pro_brow_gel_liners_zpsheggqavk.jpg
Links: eyeliner swatches | Rechts: Makeup Studio Brow Gel Liner Swatches. Met de kleur Warm Blond kan ik eventueel de kleur Dark lichter maken.

Het gebruik van een brow gel als eyeliner handig om te gebruiken omdat het ook een natuurlijker effect geeft. De kleur van jouw wenkbrauw gel is over het algemeen altijd lichter dan de kleur zwart. Door dit als eyeliner te gebruiken, krijg je een minder harde look dan wanneer je zwarte eyeliner gebruikt.

Kun je wenkbrauwpotlood als eyeliner gebruiken?

Wat als je geen brow gel hebt, maar wel een wenkbrauwpotlood? Kun je dat ook gebruiken? Zelf zou ik niet zo snel een wenkbrauwpotlood gebruiken. Dit omdat de textuur van zo’n potlood vrij hard is. Je kunt er dus geen zachte lijnen mee aanbrengen.

Dit is nadelig omdat je meer druk moet uitoefenen op het potlood om een streep te kunnen zetten. Door het uitoefenen van zo’n druk kun je de kwetsbare huid bij je ogen beschadigen.

Dit vind je ook interessant 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Jonna@Burgertrutjes

Saturday 3rd of September 2016

Handige hack!! Ben alleen geen gebruiker van eyeliner, ben een ramp hiermee!

MacBlogster

Sunday 4th of September 2016

Was ik ook, is een kwestie van oefenen en wattenstaafjes in de buurt hebben, zodat je je lijntje kunt bijwerken. Op den duur heb je die niet eens meer nodig, trust me..... :-)

Mariska

Friday 2nd of September 2016

Andersom kan ook, bruin kohl potlood voor je wenkbrauwen bijvoorbeeld. Ik haal graag zo veel mogelijk uit make-up dus dit soort dingen zijn handig :D

Macblogster

Saturday 3rd of September 2016

Klopt, als kohl potlood meer smudgy omdat het zachter is. Maar dat kan je oplossen door het te setten met een matte oogschaduw. Het is zeer fijn om makeup multifunctioneel in te zetten. Raakt het tenminste ooit op ?

Emmanuelle Thurkow

Friday 2nd of September 2016

Moet je wel donkere wenkbrauwen hebben want als ik mijn 'dirty blonde' als eyeliner gebruik zie ik er niet echt knap uit hoor ????

MacBlogster

Friday 2nd of September 2016

;-)

Emmanuelle Thurkow

Friday 2nd of September 2016

Sorrrrrrry ???

MacBlogster

Friday 2nd of September 2016

Lekker dan.... ;-) Ja, het klopt. Zijn meestal dezelfde substanties

Emmanuelle Thurkow

Friday 2nd of September 2016

Snap ik, ik was gewoon even aan het klieren ? is inderdaad een goede. De gel crème van MAC is super. Donkerbruin voor wenkbrauwen en eyeliner ✌ volgens mij zijn de eyeliners en de gel browcreme van MAC ook dezelfde substantie.

MacBlogster

Friday 2nd of September 2016

Haha, klopt, het is meer als tip bedoelt mocht je een donkere brow liner hebben.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.