Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

Beauty hack: Brow Gel als Eyeliner gebruiken

Heb je er ooit eens bij stil gestaan om wenkbrauw gel als eyeliner te gebruiken? Nope? It’s a beauty shame! Je kan aardig wat centen besparen als je jouw brow gel hier tevens hier voor gebruikt. Kortom, deze beauty hack gaat over het gebruik van een brow gel als eyeliner. Handig als je een natuurlijke look wilt creëren waarbij je een wulpse oogopslag kunt creëren zonder dat je eyeliner te hard of opvallend oogt. 

Brow gel als eyeliner gebruiken

Makeup Studio Brow Gel Liner

 

Waarom ik brow gel als eyeliner gebruik

Als je een natuurlijke oog look wilt creëren kom je vaak bij bruine eyeliner uit. Soms heb ik echter niet de juiste bruine kleur bij me, tja en wat moet ik dan? In dat geval pak ik mijn bruine brow gel en voila a new eyeliner is born! De textuur is immers hetzelfde en brow gel is er meestal op gericht om op dezelfde plek te blijven zitten.

Welke brow gel gebruik ik

In mijn visagiekoffer heb ik behalve een brow palette van Morhpe Brushes tevens 2 potjes PRO Brow Gel Liners van Makeup Studio. Ik heb de kleurende kleuren Warm Blond en Dark (€20,90 per stuk). Zowel het palette en de gel liners kan ik gebruiken als eyeliner, maar omdat de Makeup Studio PRO Brow Gel Liners sneldrogend en waterproof zijn, gebruik ik dit liever. Het vervaagt niet snel en heeft trouwens een matte finish. 

 photo Swatches_Makeup_Studio_Pro_brow_gel_liners_zpsheggqavk.jpg

Links: eyeliner swatches | Rechts: Makeup Studio Brow Gel Liner Swatches. Met de kleur Warm Blond kan ik eventueel de kleur Dark lichter maken.

Wenkbrauwpotlood

Wat als je geen brow gel hebt, maar wel een wenkbrauwpotlood? Kun je dat ook gebruiken? Zelf zou ik niet zo snel een wenkbrauwpotlood gebruiken. Dit omdat de textuur van zo’n potlood vrij hard is. Je kunt er dus geen zachte lijnen mee aanbrengen. Dit is nadelig omdat je meer druk moet uitoefenen op het potlood om een streep te kunnen zetten. Door het uitoefenen van zo’n druk kun je de kwetsbare huid bij je ogen beschadigen.

 

Anderen lazen ook
Carine Roitfeld for MAC Cosmetics

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Mariska says

  Andersom kan ook, bruin kohl potlood voor je wenkbrauwen bijvoorbeeld. Ik haal graag zo veel mogelijk uit make-up dus dit soort dingen zijn handig 😀

  • Macblogster says

   Klopt, als kohl potlood meer smudgy omdat het zachter is. Maar dat kan je oplossen door het te setten met een matte oogschaduw. Het is zeer fijn om makeup multifunctioneel in te zetten. Raakt het tenminste ooit op ?

  • MacBlogster says

   Was ik ook, is een kwestie van oefenen en wattenstaafjes in de buurt hebben, zodat je je lijntje kunt bijwerken. Op den duur heb je die niet eens meer nodig, trust me….. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar