Skip to Content

Appelazijn: afvallen, gezonde nagels & glanzend haar

Men zegt dat je 6 kilo kunt afvallen door appelazijn te drinken. Het ontgift en stimuleert je spijsvertering, maar zorgt ook voor glanzend haar en gezonde nagels. Als je dit leest, zou je denken dat je gek bent als je geen apple cider vinegar in huis hebt.
Op Instagram en Facebook liet ik weten appelazijn (=apple cider vinegar) te hebben gekocht. Een vriendin van mij zweert erbij. Ze gebruikt het voor haar gezicht en lange blonde krullen. In een diep donker verleden hoorde ik van mijn broer dat appelazijn goed zou zijn om af te vallen. Je snapt dat dit destijds magische woorden waren voor mij als vrouw, om een fles te kopen. Resultaat heb ik echter nooit gezien. Nu jaren later heb ik 2 flessen apple cider vinegar gekocht; voor mijn haar, mijn gezicht, voor het bakken en om dagelijks een glas te drinken aangelengd met water.

Appelazijn om af te vallen photo IMG_20140608_130609_zpseffjb7lb.jpg

Appelazijn: afvallen, gezonde nagels & glanzend haar

Waar is appelazijn goed voor

Troebele appelazijn blijkt goed te zijn voor:

 • het voorkomen van haarroos;
 • mooiere nagels;
 • een platte buik;
 • een goede spijsvertering;
 • het ontgiften;
 • het verminderen van acné, eczeem & psoriasis;
 • het opwekken van energie

….and the list goes on. Sounds good. Let wel: “appelazijn is […] geen wondermiddel. Belangrijk is dat u ook gezond eet en leeft. Appelazijn helpt u daarbij, maar als u volledig inactief blijft, zal het effect minder groot zijn” (bron: Mens & gezondheid).Appelazijn om acn photo IMG_20140608_130540_zpsx45lo7ji.jpg

Hoe gebruik je appelazijn

Herhaling: appelazijn is geen wondermiddel. Het heeft echter wel eigenschappen die gunstig kunnen zijn voor haar en lichaam. Zo vertelde Facebook gebruiker Mellanie Bosscher dat zij apple cider vinegar gebruikt om het kroeshaar van haar dochtertje, maar ook haar eigen Europese haar, gemakkelijker uit te kunnen kammen. In plaats van een conditioner gebruikt zij een mengsel van 50% water en 50% appelazijn. Een vriendin hetzelfde mengsel als toner voor haar gezicht.

Glanzend & gemakkelijk doorkambaar haar

Een andere Facebook gebruiker, Alida Seym gaf aan dat zij het voor haar krullen gebruikt, aangelengd met water, voor mooi glanzend haar. Dit laat zij enkele minuten erin en spoelt het vervolgens uit.

6 kilo afvallen in een maand (ontgiften)

Het gebruik van appelazijn photo GebruikAppelazijn_zps0c19996e.jpg

Waar je Appelazijn voor kunt gebruiken

Vriendin Naomi mengt 2 eetlepels appelazijn met een glas Spa rood (250 ml). De gedachte zorgt voor een zuur gezicht, maar ze geeft aan dat het echt lekker is. Als je 3 keer per dag 2 à 3 theelepels apple cider vinegar mengt met water en dit een maand lang drinkt, zul je maximaal 6 kilo afvallen, beweert Mens & gezondheid. Voor een goed resultaat is echter belangrijk dat je  tussentijds veel water drinkt en voldoende beweegt. Dit zorgt ervoor dat de afvalstoffen je lichaam gemakkelijker en sneller kunnen verlaten.

Als je de smaak niet lekker vindt, kun je in plaats van water appelsap gebruiken of 2 eetlepels honing toevoegen aan het water. Dit is geen probleem als je wilt afvallen, daarnaast is het gunstig tegen keelpijn. Drink in elk geval geen pure apple cider vinegar.

Acné bestrijden

Volgens WantToKnow.nl kun je apple cider vinegar tevens gebruiken wanneer je acné wilt bestrijden:

 1. breng appelazijn aan op een wattenschijfje;
 2. dep het wattenschijfje op je huid;
 3. laat dit 10 to 15 minuten inwerken;
 4. spoel je gezicht af met lauw water.

Als je dit ritueel dagelijks ’s ochtends en ’s avonds  uitvoert, zou je huidconditie moeten verbeteren.

Apple cider vinegar is multifunctioneel, betaalbaar en zelfs geschikt voor dieren. Mocht je van plan zijn om applecider vinegar te kopen, let op dat je de troebele in plaats van witte appelazijn koopt. In de troebele variant zitten alle stoffen en vitamines die je nodig hebt. Behoefte aan meer informatie over het gebruik van apple cider vinegar? Zie WantToKnow.nl.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dayna Smith

Wednesday 29th of June 2016

Dayna Smith liked this on Facebook.

Farrah Indira Maduro

Wednesday 29th of June 2016

Farrah Indira Maduro liked this on Facebook.

Carmelita Bhairo

Wednesday 29th of June 2016

Carmelita Bhairo liked this on Facebook.

Sonja Tln

Wednesday 29th of June 2016

Sonja Tln liked this on Facebook.

Lea Kamperveen-van Leuvenum

Wednesday 29th of June 2016

Lea Kamperveen-van Leuvenum liked this on Facebook.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.