Top
Producten voor mooie krullen

Amira Krullenclub Haarmasker: is dit mijn nieuwe Holy Grail?

“Dit is Krullenclub haarmasker is mijn holy grail! Jarenlang gebruikte ik een stijltang en blondeerde ik mijn krullen. Hierdoor waren mijn krullen verdwenen en was mijn haar beschadigd. Met dit haarmasker, ook wel bekend als Amira Curly Hair Mask, kreeg ik weer mooie krullen. Zie hier mijn before & after foto’s en lees meer over de ingrediënten zijn van het haarmasker, zodat je weet of het Curly Girl vriendelijk is.”

Tekst & foto’s: gastblogger Angelique

“Voordat ik je meer vertel over dit haarmasker, zal ik de aanleiding vertellen waarom ik ten einde raad het Amira Krullenclub Haarmasker kocht. Toen ik jong was had ik namelijk een volle bos haar met onbedwingbare krullen. Wat waren anderen jaloers op mij! En ik, ik wilde alleen maar steil haar zoals alle andere meiden om mij heen. Dus wat deed ik? Ik kocht een stijltang….

Review Amira Krullenclub Haarmasker: Ik heb mijn Holy Grail gevonden

Strijd tegen de stijltang

Toen ik de stijltang gebruikte, kreeg ik veel complimenten. Het resultaat was helaas van korte duur; tegen het einde van de avond begon mijn haar alweer te pluizen en mijn krullen dwongen zich een weg terug. Waarom was mijn haar zo ontembaar? Zucht…. In elk geval, na elke stijl beurt kon ik mijn haarpunten helaas ook knippen. Wat een beschadiging! Alle haarproducten uit de Kruitvat heb ik in mijn haar gehad. Niets hielp!

Amira Krullenclub Haarmasker: is dit mijn nieuwe Holy Grail?
CHI stijltang

Lees ook: Veilig krullen steil maken met Mizani Thermasmooth & Remmington Air Plates

Ik besloot op het Internet te zoeken en ervaringen van anderen te lezen, hopende dat ik de gouden oplossing zou vinden. Uiteindelijk (lees: na jaren) besloot ik dat mijn krullen te accepteren en het ermee te doen. Je zou denken dat ik met deze acceptatie de schade wist te beperken. Nee.

Paniek bij de kapper

Omdat ik grijs werd, besloot ik uit pure armoe om zwarte haarverf bij Kruitvat te kopen. Dit was de zoveelste aanslag op mijn arme haar. Mijn ooit zo volle bos was ineens niet meer zo vol. Ik besloot dus naar de kapper te gaan om mijn ‘homemade schade’ ongedaan te maken. En wat doe je als je dan toch bij de kapper zit? Juist, dan neem je een ander kleurtje. En ach, waarom blondeer ik mijn haar dan niet meteen?

Lees ook: Krullenkapper zoeken

Mijn haar viel uit!

Daar zit je dan bij de kapper met pikzwart haar dat geblondeerd moet worden. De GROOTSE FOUT van mijn leven. Een paar uur later verliet ik de kapperszaak met brandplekken op mijn hoofd….. Mijn arme haar viel zelfs uit! Ik dacht even dat ik kaal zou worden!!

Uiteindelijk heeft een andere kapper mij de kleur gegeven die ik wilde. Een mooie blonde coupe, maar mijn krullen die waren helaas verdwenen. Dat was voor mij de reden om een krultang te gebruiken.

Amira Krullenclub Haarmasker: is dit mijn nieuwe Holy Grail?
Krultang

Help, ik ben mijn krullen kwijt

Het resultaat was prachtig, lange blonde prachtige krullen waarmee ik veel bekijks had op straat. Ik voelde mij goed. Helaas werd na elke wasbeurt mijn haar dunner en dunner. En mijn kruldefinitie…..…waar was die gebleven? In elk geval niet op mijn hoofd. Ik kon niet anders dan mijn krultang weggeven en mijzelf plechtig beloven geen hitte meer te gebruiken.

Lees ook: dit banana hair mask zorgt voor mooie krullen!

Amira Krullenclub Haarmasker

Ik vroeg toen advies via Facebook aan Macblogster. Elk product wat zij ooit heeft aangeraden, heb ik in mijn badkamer kastje staan. Helaas heeft dit niet geholpen (sorry….Macblogster). Als troost ging ik tijdens kerst online shoppen. Ik heb toen heel impulsief een haarmasker gekocht: het Krullenclub haarmasker, ook wel bekend als Amira Curly Hair Mask. Dit is een masker geschikt voor verschillende soorten krullen.

Amira Krullenclub Haarmasker: is dit mijn nieuwe Holy Grail?
Geblondeerd haar, maar geen krullen

Paniek in de tent

Inmiddels was ik de wanhoop nabij en dacht ik “ach, waarom niet?” Nadat ik via Paypall had betaald bedacht ik mij dat het handig was om toch even wat meer informatie op te zoeken via Youtube. Helaas waren er niet veel filmpjes en de filmpjes die er wel waren vond ik persoonlijk niet zo goed. Omdat het Krullenclub haarmasker niet goedkoop was, brak ik plotseling in paniek uit. Ik had er namelijk ook een serum bijgekocht: “Oh God, weggegooid geld! WAAROM doe ik dit weer!”

Lees ook: Vermijd deze Alcoholsoorten als je haar je lief is

Ik voelde me genaaid…

En toen kwam mijn pakje binnen na een paar dagen. Ik schrok, het was namelijk een super klein potje, echt ieniminie. “Is dit 250 ml…..?!”  Kortom, ik voelde me genaaid. “Ja, dit komt ervan. Eigen schuld,” dacht ik nog. Totdat ik mijn haar ging wassen.

Amira Krullenclub Haarmasker: is dit mijn nieuwe Holy Grail?
Krullen club haarmasker voor krullend haar

Krullenclub haarmasker in mijn haar

Vroeg in de avond ging ik direct mijn krullen wassen. Volgens de gebruiksaanwijzing moest ik het Amira Curly Hair Mask op handdoek droog haar aanbrengen. Goed in strengen doorkammen en een plastic cap op doen. Gelukkig werd dit erbij geleverd. Het haarmasker moet minstens 30 minuten intrekken, dus na 2 afleveringen Girlmore Girls te hebben bekeken, heb ik het Krullenclub haarmasker uit mijn haar gespoeld met koud water en zonder shampoo. Dit moest volgens de gebruiksaanwijzing.

Amira Krullenclub Haarmasker: is dit mijn nieuwe Holy Grail?
Resultaat na 1x het Krullenclub haarmasker te hebben gebruikt

Verder instructies voor een goed resultaat zijn:

  • haren van tevoren goed wassen met een (sulfaat vrije) shampoo,
  • maak je haar van te voren vrij klitten, hierdoor trek het haarmasker beter in,
  • verwarm het Krullenclub haarmasker van te voren (enkel de hoeveelheid die je gebruikt, niet de hele pot!) en breng het daarna aan op je haar. Door de warmte dringt het haarmasker beter in.

Zichtbaar verschil?

Volgens ervaringen van andere gebruikers zouden je krullen namelijk al na 1 keer gebruik hersteld moeten zijn. Eenmaal aangekleed keek ik dus heel kritisch naar mijn haar. Zag ik daadwerkelijk een betere kruldefinitie of wilde ik dit heel graag zien? “Hmm, het leek toch wel anders.” Er leek meer slag in te zitten. Ik twijfelde en ging dus slapen. De volgende dag vroeg mijn dochter of ik mijn haren had gekruld. Dus toch, zij zag het ook. Ik moest lachen en zei: “mopje, de krultang is er niet meer, weet je nog?” 

Lees ook: Haarproducten kopen: wat niemand je vertelt over de verzorging van je krullen

Gaat een Krullenclub haarmasker snel leeg?

Inmiddels heb ik het Amira Curly Hair Mask 3 keer gebruikt. Het potje zit nog voor de helft vol. Qua inhoud heb ik het dus onderschat. De substantie is een beetje als een conditioner, maar dan zachter. De geur is neutraal. 

Amira Krullenclub Haarmasker: is dit mijn nieuwe Holy Grail?
Dit is het resultaat na 3x het Krullenclub haarmasker gebruikt te hebben

Ingrediënten Amira Curly Hair Mask

Het Krullenclub haarmasker is handmade. De basis ingrediënten van dit haarmasker zijn:

  • Avocado;
  • pure oliën zoals: avacado olie, castor, argan, primrose, kokus, shea butter, amandel en jojoba olie;
  • Kokosmelk;
  • Haarmayonaise;
  • rosewater;
  • honing extract.
Amira Krullenclub Haarmasker: is dit mijn nieuwe Holy Grail?
Inhoud pot Krullenclub haarmasker: na 3x gebruikt te hebben

Er zitten geen parabenen of siliconen in. Hierdoor lijkt dit Amira curly hair mask Curly Girl friendly. Het is overigens tevens dierproefvrij.

Houdbaarheid Krullenclub haarmasker

Volgens de eigenaar is het Krullenclub haarmasker na opening 5 maanden houdbaar als je het in de koelkast bewaard. Ik vraag me af hoe dit kan, als er namelijk alleen natuurlijke ingrediënten in zitten en geen chemische toevoegingen om de houdbaarheid te garanderen. Volgens de eigenaar van het Amira Curly Hair Mask zitten er natuurlijke conserveringsmiddelen in het haarmasker waardoor de houdbaarheid verlengt kan worden tot 5 maanden. Eigenlijk maakt dit voor mij niets uit aangezien ik het potje zeker geen jaar laat staan. Ik gebruik het trouw elke week. 

Lees ook: Bounce Curl Review: God’s Gift to Curl Heaven

Holy grail?

Heb ik mijn holy grail gevonden? Ja, ik denk het wel. Ik heb mijn krullen weer terug en ben er zo blij mee! Ik ben benieuwd wat je van het resultaat vindt.

Amira Krullenclub Haarmasker: is dit mijn nieuwe Holy Grail?
1e foto: before | 2e foto: na 1x gebruik | 3e foto: na 3x gebruik Krullenclub Masker

Koop Krullenclub haarmasker

Het Krullenclub haarmasker is gemaakt door de 19 jarige Batoel Hassan volgens een oud familierecept uit Egypte. De producten die zij maakt, kun je vinden in de Krullenclub webshop

Ik heb begrepen dat zij bezig is met een leave in conditioner en dat het binnen een maar maanden  in de verkoop komt. Ook is er een shampoo in de maak. Ik ben benieuwd. Ik kan niet wachten!!

Lees ook

zelf haarmaskers maken
oliesoorten waar je haar blij van wordt
Denman brush voor krullen
haarproducten voor krullen kopen
*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.