Top

Gezonder eten: mijn ontbijt & lunch recepten

Omdat ik beter, gezonder en slanker in mijn vel wil zitten, moet ik gezonder eten. Mijn definitie van ‘gezonder eten’ is: voeding tot me nemen waar mijn lichaam positief op reageert en ik dus energie van krijg, zonder aan te komen. Gezonder eten is gemakkelijk als je verschillende recepten tot je beschikking hebt, die niet al te ingewikkeld zijn. Dit zijn de recepten die ik praktisch wekelijks gebruik om toch lekker en gezonder te kunnen eten. 
Pannenkoeken bakken met banaan en eieren photo Banaaneneipannekoeken_zps6d200017.jpg

Gewichtsverlies

In het blog artikel Afvallen met Appelazijn, is dit gelukt? vertelde ik dat ik enkele kilo’s ben kwijt geraakt door beter op mijn voeding te letten, in combinatie met het dagelijks drinken van appelazijn. Mijn voornaamste doel is om me energiek en fit te voelen en dus eten te vermijden die dit niet bewerktelligt. Bijkomend voordeel is dat ik gewicht verlies, want laten we wel wezen, er moet zeker 10 kilo vanaf wil ik mijzelf gezond noemen. Boek Power Food Rens Kroes photo PowerfoodRensKroes_zps726fbab7.jpg

Power food

Door middel van onder andere de onderstaande recepten, probeer ik bewuster te eten. Zo haal ik ook veel recepten uit het boek Power Food van Rens Kroes en de blogs die een aantal van jullie met mij deelden via Facebook. Nogmaals: muchas gracias!

Recepten

Sinds ik zo min mogelijk brood eet, ontbijt ik graag met havermoutpap of een smoothie van banaan, sinaasappel en wortel. Hier voeg ik vaak nog iets aan toe als gebroken lijnzaad en walnoten. Ondanks dat ik gek ben op pap en het ‘s ochtends gemakkelijk te bereiden is, is verandering van spijs, geen slechte zaak.

Anderen lazen ook
Lovechock: dit gebeurt er als ik de chocolade liefdesreep eet

Variatie

 photo 2014-06-07 05.21.30 3_zpsvlsqmn6y.jpg
Om voldoende variatie te hebben en om te voorkomen dat ik in de middag naar brood grijp, gebruik ik ook de onderstaande recepten. Klik op de links om de recepten te bekijken. Het zijn afzonderlijk geschreven blog artikelen, die je nu bij elkaar kunt vinden. Aangezien ik niet van zeer moeilijke gerechten houdt, zijn deze recepten gemakkelijk te volgen:

Bananenbrood & ontbijtmuffins

Als ik overigens trek heb ik brood, eet ik dit gewoon, echter niet dagelijks. Hierdoor bemerk ik dat ik brood beter verdraag als ik het wel eens eet. Trouwens, een goede broodvervanger en momenteel één van mijn favoriete recepten, is bananenbrood. Je kunt het snel en op verschillende manieren bereiden, plus invriezen. Een variant op het bananenbrood recept kun je onder andere vinden in het boek Power Food van Rens Kroes, evenals ontbijtmuffins die ook zeer heerlijk zijn.

Recept ontbijtmuffins photo powerfood-rens-kroes_zpsbe49d898.jpg

Q | Op welke manier probeer jij gezonder te leven? En wat heeft je geïnspireerd om dit te doen?

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. chucky1012 says

  Het klinkt heel goed.
  Dit boek zal ik gauw kopen want ik heb er heel veel goed over gelezen.
  Je bent zeer goed bezig met afvallen……

  Fijne dag Xoxo

  • Tro Vey says

   Ik heb geen foto maar er zit geen extra suiker in zoals cruesli. Het bestaat uit: magere yoghurt (of kwark met wat water), basismuesli (dus de kauw je kromversie met of gedroogd fruit en/of noten en graanvlokken.niet de knapperige met suiker), fruit (ik gebruik diepvries, kan lekker ontdooien in de nacht), dat alles mengen in een willekeurige bak of pot en afdekken en de koelkast in, ‘s Morgens heeft de muesli dan het vocht opgenomen en is het minder hard geworden, desnoods kun je er wat zoets opdoen maar dat doe ik zelden of ik doe er een lepeltje van mijn zelfgemaakte suikerarme jam op voor nog meer fruitsmaak. Doe het niet elke dag want ik hou van afwisseling , als het maar snel is want ik doe niet aan pannen en potten ‘s morgens, te veel werk hahaha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar