Skip to Content

De 3 beste manieren waarop je kokosolie in je haar kunt gebruiken

Ben je op zoek naar een kokosolie haarmasker voor je krullen? Zie hier de 3 beste manieren om kokosolie in je haar te gebruiken. Een geweldige boost voor je haar!

Kokosolie is 1 van de weinige oliën uit de natuur waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het je haar van binnenuit beïnvloedt. Het maakt niet uit welk haartype je hebt, het verbetert sowieso de kwaliteit van je haar wanneer je weet HOE en WANNEER je het het beste kunt gebruiken.

Waarom is het gebruik van kokosolie in je haar zo fantastisch?

Er zijn meerdere onderzoeken gedaan naar de eigenschappen van kokosolie. Tijdens deze onderzoeken is men tot de conclusie gekomen dat het gebruik van kokosolie in je haar verschillende positieve effecten heeft:

  • het beschermt en behoudt de proteïnestructuur in je haar in tact,
  • het vermindert of voorkomt het verlies van water uit je haar. Hierdoor blijft je haar gehydrateerd
  • en het voorkomt verlies van proteïne tijdens chemische behandelingen of behandelingen waarbij er veel hitte wordt gebruikt.
  • Ook blijkt het je haar te beschermen tegen UV stralingen.

Zie hier betaalbare & biologische kokosolie

3 Manieren waarop je kokosolie als haarverzorging kunt gebruiken

Kokosolie is 1 van de weinige oliën die de haarschacht weet door te dringen. Dit komt door het hoge gehalte aan laurinezuur. Wanneer je het op een goede manier gebruikt, voorkom je dat je haar snel droog wordt en breekt. Redenen genoeg om een pot met kokosolie te kopen, toch?

Hoe gebruik je kokosolie in je haar?

Hieronder zie je 3 verschillende manieren waarop je kokosolie in je haar kunt gebruiken:

1. pre-shampoo: breng kokosolie aan in je haar. Bedek je haar er volledig mee. Laat het 20 tot 60 minuten in je haar zitten. Was het daarna uit je haar met een milde shampoo.

2. Hot oil treatment: breng kokosolie aan op nat haar dat pas gewassen is. Doe een douchemuts op en bindt er een handdoek omheen. Hierdoor wordt het lekker warm en trekt de kokosolie in je haar.

In plaats van een douchemuts kun je ook 1 van de volgende tools gebruiken:

Laat het 20 minuten intrekken en spoel het daarna uit je haar. Breng je haar daarna in model zoals gewoonlijk.

3. Haarserum: breng je haar in model met jouw favoriete stylingsproducten. Daarna breng je een klein beetje olie aan in je haarpunten of in je hele haar. Welke keuze je maakt hangt af van jouw haartype. Onthoud dat het niet de bedoeling is dat je haar er vettig of slierterig uitziet.

Gebruik je liever vloeibare kokosolie? Check de beoordelingen van dit merk

Heb je behoefte aan recepten en meer tips over verschillende olien die kunt gebruiken voor jouw krullen of kroeshaar? Vul je e-mailadres in en ontvang de Olie guide.

olie gebruiken in je haarroutine

Is kokosolie echt goed voor je haar?

Kan kokosolie een negatief effect op je haar hebben? Kokosolie is over het algemeen veilig voor huid en haar. Er zijn zeer weinig mensen die een allergische reactie krijgen door het gebruik van deze olie.

Waar je wel op moet letten is het volgende:

  1. Heb je laag poreus haar? Dan kan het zijn dat jouw haar droog aanvoelt wanneer je kokosolie gebruikt. Gebruik dan liever een andere olie.
  2. Gebruik je teveel kokosolie? Je kunt dan last krijgen van buildup. Dit is een ophoping van olie, stof en zweet en vormt een barriere over je hoofdhuid of haar heen. Wanneer dit gebeurt, kan jouw haar geen water meer opnemen. Je hoofdhuid kan niet meer ademen. Hierdoor kun je droog haar krijgen of zelfs haaruitval.
  3. Heb je fijn haar? Wees dan voorzichtig en gebruik kleine hoeveelheden. Teveel kokosolie maakt je haar vettig en dof. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.
3 Manieren waarop je kokosolie als haarverzorging kunt gebruiken

Waar kun je kokosolie kopen die je in je haar kunt gebruiken?

Welke olie kun je het beste kopen?

Het zal je opvallen dat er verschillende soorten kokosolien zijn. Vraag jij je af welke kokosolie je het beste kunt gebruiken? Tip: je kunt elke kokosolie gebruiken, maar wanneer je extra virgin kokosolie gebruikt (ongeraffineerd), dan heb je de meest pure variant. Dit betekent dat de olie nog in bezit is van alle vitaminen en andere bestanddelen die positieve effecten hebben op je haar en hoofdhuid.

Gebruikte bronnen: Healthline | themestizamuse | The Science of Hair | Naturally Curly

Heb je dit al gezien?Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Enith van Tongeren-Stenhuijs

Friday 29th of January 2016

Enith van Tongeren-Stenhuijs liked this on Facebook.

Ansuya Lalay

Friday 29th of January 2016

Ansuya Lalay liked this on Facebook.

Mau Reen

Friday 29th of January 2016

Mau Reen liked this on Facebook.

Sim Ssc

Friday 29th of January 2016

Sim Ssc liked this on Facebook.

Marjan

Tuesday 15th of April 2014

http://www.enditdan.nl/wp/cocosolie-verzadigde-vetten-zijn-gezond kwam ik tegen, het laat met voorbeelden zien dat we eigenlijk heel lang gefopt zijn als het gaat om verzadigde vetten. omdat het laat zien dat dat eigenlijk juist hartstikke gezond is. Nu terugkijkende lijkt het inderdaad wel alsof sinds we massaal zijn overgestapt naar margarines en halvarines dat het toen pas begonnen is dat men massaal hart en vaatziekten begon te krijgen... Worden we wakker?

MacBlogster

Wednesday 16th of April 2014

Tja, er valt veel te verdienen in de voedingsmiddelenindustrie. Het is belangrijk dat wij waakzaam blijven en weten wat we eten. Wat ik overigens soms ook best moeilijk vind. In elk geval bedankt voor de link, die ga ik lezen.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.