Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

“Ik wil een nieuwe start maken, ik ga mijn krullen knippen”

De laatste tijd krijg ik best wat vragen via de e-mail. Deze probeer ik altijd te beantwoorden, maar vaak vind ik het jammer dat de vragen via e-mail worden gesteld en niet via mijn blog zelf. Als dit laatste gebeurt, hoeven bezoekers die hetzelfde probleem hebben niet dezelfde vraag te e-mailen. Daarnaast kan iedereen er op reageren, wat heel handig is omdat je dan verschillende tips & tricks krijgt. Zie hier de vraag van een lezeres en mijn publiekelijke antwoord. Heb je ook Curly Girl haar advies, laat een comment achter.

Curly girl haar vraag ik wil mijn krullen knippen en opnieuw beginnen. Help!

“Ik wil mijn krullen knippen zodat ik opnieuw kan beginnen.”
Ervaringsdeskundige

Ook nu wil ik trouwens weer benadrukken dat ik geen haarspecialist ben. Ik ben een ervaringsdeskundige als het op mijn eigen krullen aankomt. Het enige wat ik doe is deze informatie met jullie delen, omdat ik weet dat er dames of moeders met kids zijn die gebaat zijn met deze informatie. Here we go:

Vraag over de verzorging van kroeshaar/krullen

“Beste Macblogster,

als eerst vind ik jouw site echt heel goed, vol met handige tips ook! Omdat je toch wel veel van haar af weet (kroes of krullend haar) wil ik je graag een paar vragen stellen (ik wist niet of ik via deze mail mijn vragen moest stellen of via de site waar je comments kan plaatsen, maar omdat ik wel echt een aantal vragen heb, stuur ik dit maar via de mail.

“Ik heb beschadigd haar en last van beginnend haaruitval”

Voor mijn gevoel heb ik beschadigd haar, omdat ik last heb van beginnend haaruitval (ik ben 15 jaar met haartype 4) en waar mijn babyhaartjes zitten is al een beetje haar weg en is een lichte kale plek te zien (niet echt opvallend maar voor mij een drama!). Verder is mijn hoofdhuid erg kriebelig en heb ik witte schilfertjes die tijdens het krabben als sneeuw van mijn hoofd dwarrelen (roos). Ik heb het idee dat het door het product komt wat ik elke dag gebruik omdat mijn haar na het slapen ontzettend droog is. Het product heet: Shea-butter Miracle moisture intense leave-in conditioner, bij de kruidvat te koop. Shampoo gebruik ik van Andrelon. Ik gebruik verder geen andere producten.

Zo test je of je haar poreus haar hebt

“Ik wil opnieuw beginnen & mijn haar knippen”

Vandaag ga ik toevallig mijn krullen knippen en wil ik een nieuwe start maken door goede producten te gebruiken en goed mijn haar te verzorgen, maar ik weet echt niet hoe ik moet beginnen dus mijn vragen zijn:

“Mijn vragen”

 1. moet ik eerst met het Ghassoul masker beginnen om mijn haar te herstellen (hoe vaak in de maand moet je deze masker gebruiken?).
 2. Moet ik eerst een vitamine behandeling doen? Zoja, hoe maak ik zo een vitamine behandeling zelf?
 3. Welke haarproducten zou je mij adviseren?
 4. Na het slapen, moet ik dan weer opnieuw haarproducten indoen? Dit doe ik namelijk wel altijd want mijn haar is dan kurkdroog, echt niet normaal.
 5. Hoe gaat mijn haar echt groeien?
 6. Hoe zorg ik ervoor dat mijn haar weer terug groeit op de kale plek?

Best lange mail met veel vragen, sorry. Ik hoop dat je mij terug mailt.”
Mijn antwoord

Mijn eerste tip is om sowieso te kijken naar de ingrediënten die in de hair care zit die je gebruikt. Bepaalde ingrediënten zijn schadelijk voor je hoofdhuid. Ze drogen je hoofdhuid uit. Als je krullen of kroeshaar hebt, dien je dit juist te voorkomen.

Let op deze schadelijke ingrediënten

In het blog artikel Curly Girl Newsflash alcoholsoorten die je moet vermijden lees je welke alcoholsoorten je dient te vermijden in hair care producten. Daarnaast kun je in het onderstaande blog artikel Hier kun je controleren of ingrediënten schadelijk zijn terug vinden hoe je kunt achterhalen welke ingrediënten je het beste kunt vermijden.

Schadelijke ingrediënten: controleer hier of jouw favo producten ‘slecht’ zijn

Weet wat het effect van shampoo is op je hoofdhuid

Lees daarnaast ook het blog artikel over het gebruik van shampoo en haarroos: 7 haarfeiten waar je van zult schrikken.

Andrelon Oil & Care

Heb je een proteïne behandeling nodig?

Daarnaast adviseer ik je ook om ervoor te achterhalen of je haar poreus is of niet. Als je dit weet, kun je beter beoordelen of jouw haar proteïne behandelingen nodig heeft of alleen meer ‘moisture’ (voeding/vocht). Je kunt op verschillende manieren beoordelen of jouw haar poreus is, waaronder op de manier die is omschreven in het blog artikel Zo kun je testen of je poreus haar hebt.

Het voeden van je krullen/kroeshaar

Ten aanzien van het voeden van je haar, kun je het beste de volgende blog artikelen lezen: 7 hair care tips voor lange gezonde krullen en waarom ik een Secura stoomkap heb gekocht voor mijn krullen.

glassoul kleimasker voor droog kroeshaar

En nu specifieke antwoorden op je vragen:

Antwoord vraag 1: Ghassoul haarmasker

Je kunt het Ghassoul haarmasker (klik op de link voor het recept) 1 keer per week gebruiken of 1 keer per maand. Het hangt er vanaf of je andere haarmaskers wilt gebruiken. In principe is het gebruik van een Ghassoul masker voldoende om de vochtbalans en de elasticiteit van je haar te herstellen. Het zal tevens een gunstig effect hebben op je hoofdhuid in verband met de hoeveelheid aan roos die je hebt.

Antwoord vraag 2: vitamine behandeling

Een Ghassoul haarmasker is in principe voldoende. Mocht je, afhankelijk van je wensen, alsnog een vitamine behandeling willen ondergaan, dan kun je dit met het oog op de kosten 1 keer per maand doen bij de kapper. Mocht je thuis aan de slag willen, zie de volgende recepten:

Haargroei stimuleren met een hot oil treatment van calendula olie en rozenolie

Antwoord vraag 3: welke haarproducten moet ik gebruiken

Op mijn blog schrijf ik regelmatig reviews over verschillende producten die ik gebruik. Dit werkt perfect voor mijn haar of het ook voor jouw haar werkt, zul je zelf moeten achterhalen.  In het blog artikel 7 hair care tips voor lange gezonde krullen kun je lezen dat type 4 haar goed gebaat is bij de Maximum Hydration Method. De producten die je daarvoor nodig hebt, kun je in dat blog artikel terug zien. Als je benieuwd ben naar de producten die ik gebruik, zie:

Hawaiian_Silky_Shea_Moisture_Monoi_oil

Antwoord vraag 4: kurkdroog haar na het slapen

Als je de LOC methode of Maximum Hydration Method toepast, hoeft dit niet. Zie het blog artikel Ik heb kurkdroog haar en dit is mijn combat plan. Je kunt ook slapen op een satijnen of zijden kussensloop.

LOC Light Combat Hair Plan tegen kurkdroog haar

Antwoord vraag 5 & 6: haaruitval en haargroei stimuleren

in het blog artikel Ik heb last van haaruitval wat nu? vind je informatie over het terug laten groeien van haar op kale plekken.

haarverlies tegengaan met hairfinity

Doordat ik kale plekken kreeg bij mijn slaap, ben ik gestopt met het gebruik van een haar relaxer. Lees mijn haar verhaal (klik op link).

Q | Heb jij ook een aantal tips of advies, laat een comment achter!Anderen lazen ook
Mijn Wash and Go routine met bantu knots & Curls producten

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Created By Paula says

  Waaahhhaahhaa….jij bent geboren in Almelo!! Ik kom daar ook vandaan!! Ik las je twitterbericht dat je je haren ging knippen en natuurlijk ging ik meteen naar je blog! Gelukkig is dit niet het geval..pfff…je hebt veel te mooie haren! Groetjes Paula

  • Macblogster says

   Hoi Paula, dank je wel en leuk dat je mij volgt!
   ik heb wel mijn haar geknipt maar heb niet opnieuw een big chop gedaan. Dat zou ik niet meer doen tenzij ik heel graag een kort koppie zou willen hebben, wat af en toe wel door mijn hoofd heen gaat. Maar ergens durf ik het toch niet 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.